SUMMER SCHOOL: Train-de-Trainer “Getraumatiseerde kinderen met een verstandelijke beperking: Helpen bij Herstel”

Inleiding: Speciaal voor de trainers die de training (Helpen bij Herstel) willen gaan geven, is het Train-de-Trainer programma ontwikkeld, waarbij zowel op inhoudelijke aspecten als op trainersvaardigheden wordt ingegaan. Aan de hand van deze Train-de-Trainer wordt de trainer toegerust om deze training vervolgens zelfstandig te kunnen gaan uitvoeren.

Voor wie: Trainers, hulpverleners, begeleiders werkzaam binnen de zorg voor kinderen met een (verstandelijke) beperking die zelf de training “Getraumatiseerde kinderen met een verstandelijke beperking: Helpen bij Herstel” willen gaan geven in hun organisatie of daarbuiten.

Resultaat: Na het afronden van de Train-de-Trainer heeft de deelnemer zowel inhoudelijke als trainersvaardigheden opgedaan die nodig zijn bij het geven van de training Helpen bij Herstel.

Inhoud:
De boeken (trainershandleiding en werkboek voor deelnemers behorend bij de training “Getraumatiseerde kinderen met een verstandelijke beperking: Helpen bij Herstel”) vormen het uitgangspunt voor deze Train-de-Trainer.
Twee trainingsdagen met inhoudelijke presentaties, groepsopdrachten, individuele opdrachten en veel ruimte om te oefenen zodat de deelnemers voldoende toe worden gerust om de training zelf te geven.

Aanpak: Middels verschillende werkvormen, aan de hand van inhoud en didactische vaardigheden oefenen in de groep en in kleine groepjes. Voorafgaand aan de training vindt een instaptoets plaats. De training wordt afgesloten met een toets moment waarin deelnemers een minitraining moeten voorbereiden en geven.

Accreditatie wordt aangevraagd bij SKJ, NIP/NVO.

Trainer: Aafke Scharloo
Data: 28 augustus en 4 september 2023

Locatie: Centrum Utrecht
Prijs: € 795,- incl. het boek “Getraumatiseerde kinderen met een verstandelijke beperking: Helpen bij Herstel”, een training voor opvoeders en begeleiders. Handleiding voor trainers.

0

Je winkelwagen