Train-de-Trainer “Getraumatiseerde kinderen met een verstandelijke beperking: Helpen bij Herstel”

Het boek is bedoeld voor professionele begeleiders en ouders van kinderen met een verstandelijke beperking. Samen met een werkboek voor deelnemers vormt dit een training die ook bestemd is voor begeleiders en opvoeders. De training bestaat uit 6 modules rondom het thema trauma bij kinderen met een verstandelijke beperking.

Voor de trainers die deze training gaan geven is het train-de-trainer programma ontwikkeld dat centraal staat in deze training. De train-de-trainer heeft als doel de trainers klaar te stomen voor het verzorgen van de training. Er wordt daarom ingegaan op zowel inhoudelijke aspecten als trainersvaardigheden. De train-de-trainer omvat 2 trainingsdagen van ieder 2 dagdelen.

Deelnemers van de train-de-trainer zullen voornamelijk hulpverleners zijn. Aannemelijk is dat zij wisselende ervaring hebben in het trainen van groepen. Om deze reden heeft de opzet een flexibel karakter en is de precieze toepassing van werkvormen aan te passen naar de behoeften van de groep.

De training biedt enerzijds verdiepende informatie over het thema trauma en kinderen met een verstandelijke beperking en besteedt daarnaast ook aandacht aan hoe deze kennis is over te dragen. Voor aanvang van de training dienen de deelnemers zowel de trainershandleiding als het werkboek voor deelnemers bestudeerd te hebben.

Voorafgaand aan de training vindt een instaptoets plaats. De training wordt afgesloten met een toets moment waarin deelnemers een minitraining moeten voorbereiden en geven.

Accreditatie wordt aangevraagd bij SKJ, NIP/NVO.

Trainers: Aafke Scharloo, Carina van Kregten, Giuditta Soro (roulerend)
Data: 8 en 15 december 2021

Locatie: Centrum Utrecht
Prijs: € 745,-

%d bloggers liken dit: