Training Effectief Onderhandelen

Onderhandelen is een spel dat we dagelijks spelen. We onderhandelen met onze (zaken) partners, collega’s, managers, leidinggevenden, cliënten, familie van cliënten, werknemers, vrienden, kinderen enz. Onderhandelen is leuk en uitdagend. Met een goede voorbereiding, de juiste strategie en het inzetten van uw communicatieve vaardigheden zult u een resultaat bereiken waar u en de ander tevreden mee zijn.

Doel

De deelnemers aan de training krijgen inzicht in hun manier van onderhandelen. Zij breiden hun onderhandelingsvaardigheden zo uit dat zij meer resultaat behalen in onderhandelingssituaties.

Voor wie

Iedereen die in zijn werk onderhandelt met interne en externe klanten.

Resultaat

Na de training onderhandelen de deelnemers met zelfvertrouwen, kennen zij de fasen van een onderhandelingsproces, kunnen zij kiezen voor bepaalde tactieken en herkennen deze bij de ander. Zij kunnen bewust gebruik maken van verbale en non-verbale communicatie en weten hoe zij win-win resultaten kunnen bereiken.

Inhoud

Wat is onderhandelen?
Positioneel en principieel onderhandelen
Het bereiken van een win-win resultaat
De verschillende fasen bij een onderhandeling
Herkennen van onderhandelingsstijlen
Onderhandelingstactieken van jezelf en van de ander
Communicatieve vaardigheden, verbaal en non verbaal, herkennen en gebruiken
Concessies doen, stoppen met onderhandelen, een time out nemen
Verschil in onderhandelen tussen mannen en vrouwen
Bij deze training gaan we uit van de Harvard-methode van onderhandelen.

Aanpak

De werkwijze tijdens de training is, naast cognitieve overdracht, vooral gebaseerd op inzicht krijgen in en het verbeteren van de eigen houding en gedrag. Geboden wordt een veilig klimaat voor feedback. Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van de aanwezige deskundigheid. De theorie wordt steeds ondersteund door oefeningen en simulaties uit de praktijk.

Overige informatie

De training wordt gegeven door Denny Mouque. Denny is orthopedagoog, trainer, coach, mediator en eigenaar van trainingsbureau Communication4you.Deze training is zeer geschikt om in-company te organiseren binnen uw organisatie voor teams die te maken hebben met situaties waarin zij moeten onderhandelen.

Glycobiologie-registreer

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met TrainingMetZorg, (033) 4559509 of info@nulltrainingmetzorg.nl

Kijk voor ons complete trainingsaanbod op www.trainingmetzorg.nl/ons-aanbod/

0

Je winkelwagen