Training Stress Reductie, een kennismaking van twee bijeenkomsten


Uit onderzoek blijkt dat 45% van het verzuim op het werk veroorzaakt wordt door psychosociale arbeidsbelasting in de vorm van overspannenheid/burn-out en concentratieproblemen (bron: Arbobalans 2014). Vooral mensen werkzaam in de zorg en in het onderwijs hebben last van stress.trainingmetzorg-1-stress-reductie

Spanning is nodig om je werk te doen. De spanning kan ook te groot zijn: je maakt veel overuren, er zijn grote veranderingen, conflicten ontstaan, de balans tussen privé en werk is uit evenwicht, de werkdruk is te hoog. Werken wordt dan minder plezierig. Neem de eerste spanningsklachten serieus, het zijn alarmsignalen. Hoe eerder je de klachten herkent en de oorzaken aanpakt, hoe kleiner de kans dat je overspannen raakt. Langdurige stress heeft een negatieve invloed op de gezondheid: lichaamsprocessen raken uit balans en het immuunsysteem gaat minder goed werken. Dit kan leiden tot overspanning en burn-out.

Voor wie
Iedereen die werkt in een omgeving waar veel stress heerst: o.a. zorgsector, onderwijs, gemeenten.

Resultaat
Minder stress en negatieve gedachten, signalen van stress herkennen en ermee om kunnen gaan: meer ontspannen en beter voor jezelf zorgen. Voor de organisatie: minder ziekteverzuim, betere samenwerking en tevreden werknemers.

Inhoud
Onderwerpen:
Hoe ontstaat stress?
Kenmerken van stress: piekeren, niet kunnen ontspannen, slecht slapen.
Hoe herken je dit bij jezelf?
Wat kun je eraan doen?

De nadruk ligt vooral op het ervaren en het oefenen. Je doet aandachts- en concentratieoefeningen om in het hier en nu te blijven. Door je aandacht te sturen wordt het piekeren minder en kun je je beter concentreren en ontspannen. Je handelt bewuster. We doen oefeningen uit de cognitieve gedragstherapie. We onderzoeken onze negatieve gedachten en de invloed hiervan op ons leven. Je leert bewust omgaan met stress.

Aanpak
De workshop beslaat twee dagdelen. Tussen de bijeenkomsten zijn er huiswerkopdrachten. Bij de training hoort een werkboek met informatie.

Overige informative
De training vindt plaats op 2 nader te bepalen data in 2017 van 13.00 tot 17.00 uur in Utrecht.

De kosten bedragen € 345,00 inclusief koffie/thee en deelnemersmateriaal.

De training wordt gegeven door Denny Mouqué, gedragswetenschapper/orthopedagoog, trainer, coach, mediator en mindfulnesstrainer. Zij is gespecialiseerd in het geven van trainingen op het gebied van communicatie en managementvaardigheden. Zij heeft veel ervaring en deskundigheid in het begeleiden van groepen en individuen. Veiligheid en vertrouwen vormen de basis van haar trainingen.

 

 

 

 

 

line-divider-red-grey-fade

0

Je winkelwagen